Project ShowCases

01.08.2019

Uitbreiding monorailsysteem bij Hijnekamp Kozijnen

Afgelopen week heeft Railtechniek een Monorail 240.000 systeem geplaatst bij Hijnekamp kozijnen in Rhenen. Hijnekamp legt zich toe op de productie van kozijnen, ramen en deuren. Hijnekamp wilde graag het bestaande systeem uitbreiden om de productie te verhogen. Railtechniek van Herwijnen heeft de timmerfabriek daarbij kunnen helpen.

01.08.2019

Uitbreiding monorailsysteem bij Gebr. van Herpen

Deze week heeft Railtechniek een monorail systeem geplaatst bij Bouwbedrijf Gebroeders van Herpen BV. Daarbij gaat het om een uitbreiding van het bestaande monorail systeem. Bouwbedrijf gebr. Van Herpen beschikt over een modern machinepark en zijn gevestigd in Heesch. Het familiebedrijf is al jaren gespecialiseerd in de productie van o.a. kozijnen, ramen, deuren en dakkappellen.

29.07.2019

D8 vloerconveyor bij Soendgen Keramik

Onlangs hebben wij een D8 vloerconveyor geïnstalleerd bij Soendgen Keramik GmbH. Soendgen produceert een grote diversiteit aan keramische potten. Het bedrijf beschikt over twee productiefaciliteiten in Duitsland. De vloerconveyor van Railtechniek van Herwijnen is bestemd voor de vestiging in Gelsdorf.

04.07.2019

D8 systeem met draaiende productophangingen bij Kessels (DE)

Onlangs hebben wij bij Kessels GmbH het voormalige K10 systeem vervangen door een D8 systeem. Kessel is een Duits bedrijf uit Mönchengladbach, dat gespecialiseerd is in de productie van gasflessen. Daarbij worden oude flessen behandeld en gerecycled. Sommige flessen stammen zelfs af van voor de Tweede Wereldoorlog! Kessels gebruikt het D8  systeem om de gasflessen door de assemblage lijnen te vervoeren. Het project is in één weekend geïnstalleerd.

28.06.2019

90 Graden buffer bij Herding (DE)

Herding GmbH Filtertechniek is een onderneming gespecialiseerd in de producent van filterinstallaties en industriële stofzuigsystemen. Herding is gevestigd in Amberg, Duitsland en heeft in negen landen diverse buitenlandse vestigingen.

04.06.2019

Geautomatiseerde monorailsysteem bij HLT (BE)

In opdracht van Belmeko heeft Railtechniek van Herwijnen een conveyor systeem geplaatst bij Hayen Laser Technology (HLT) in Sint-Truiden, België. HLT is gespecialiseerd in het lasersnijden en plooien van industrieel plaatwerk. HLT richt zich op veel verschillende sectoren die variëren van transport, elektronica t/m de bouw.

28.06.2019

Power & Free systeem met onderbrekingsmechanisme bij Piron (Be)

Onlangs heeft Railtechniek een Power & Free systeem geïnstalleerd bij Piron in Thimister-Clermont, België. Piron is gespecialiseerd in de behandeling en afwerking van producten voor verschillende industrieën zoals bv. de lucht- en ruimtevaartindustrie.

29.05.2019

K8-2 Power & Free systeem by Yanfeng (CN)

Yanfeng is onderneming gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van auto-interieurs. Het hoofdkantoor van Yanfeng is gevestigd in Shanghai. Daarnaast beschikt het bedrijf over ongeveer 110 fabrieken in 20 landen.

27.05.2019

Geautomatiseerde monorail bij Karl Georg (De)

In opdracht van SLF Oberflächentechnik GmbH heeft onze Duitse dochteronderneming TFX Railtechnik, een conveyor systeem geplaatst bij KARL GEORG Steel Manufacturing and Processing GmbH in Ingelbach-Bahnhof, Duitsland. KARL GEORGE is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van spoorkranswielen.

24.05.2019

T4 Power & Free systeem bij Eckart (De)

Eckart GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van op maat gemaakte draaimotoren. Deze motoren worden geproduceerd in de fabriek van Eckart in Schluchtern, Duitsland. Eckarts draaimotoren worden toegepast in verschillende industrieën zoals de automobiel-, engineering-, bouw-, en turbine industrie.

26.04.2019

T1 Power & Free systeem bij Dresel (De)

In opdracht van MEEH Pulverbeschichtungsanlagen GmbH heeft onze Duitse dochteronderneming TFX Railtechnik een poedercoat installatie geplaatst bij Dresel in Rheinfelden, Duitsland. Dresel is gespecialiseerd in het zandstralen, lakken, spuiten en poedercoaten van diverse stalen producten.

20.12.2018

T1 Power & Free systeem bij Altrex WVS

Altrex WVS biedt klimoplossingen waarbij veiligheid, kwaliteit en innovatie hoog in het vaandel staan. Het bedrijf beschikt over een groot trappenassortiment dat varieert van een simpele keukentrap tot aan professionele driedelige reformladders.

Om het productieproces te versnellen en te vergemakkelijk was Altrex op zoek naar een systeem dat de trappen automatisch door de assemblagelijnen transporteert. Railtechniek had daarbij de perfecte oplossing: een T1Power & Free systeem.

...
04.04.2019

T1 Power & Free systeem bij Lakro-Finishing

Deze week heeft Railtechniek van Herwijnen een T1 Power & Free systeem opgeleverd bij S.C. Lackro-Finishing in Timisoara, Roemenië. Het Roemeense bedrijf produceert spuitvoorzieningen, zoals spuitcabines en droogovens. Het systeem dat Railtechniek heeft geleverd bevat een totale kettinglengte van 90 m en heeft per drager een maximale belasting van 300 kg.

06.02.2019

Speciale D8 kettingbaansysteem bij Technicoat in Polen.

Veel lakkerijen hebben problemen met vervuiling op de producten van kettingbaansystemen, waarvan de lagers nagesmeerd worden met olie. Railtechniek van Herwijnen heeft hier een oplossing voor gevonden, door een ketting te ontwikkelen met lagers die een levensduursmering bevatten.

27.03.2019

Automatische badenreekskraan bij JAZO in Zevenaar.

Onlangs heeft Railtechniek een badenreekskraan geïnstalleerde bij Jazo in Zevenaar Dit systeem stelt Jazo in staat om hun producten automatisch in de verschillende baden te plaatsen en te behandelen.

Jazo is gevestigd in Zevenaar en is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van deuren en ventilatieroosters. Jazo wilde graag een badenreekskraan waarbij de producten automatisch door het systeem verplaatst en behandeld worden.

18.03.2019

K8-2 Power & Free systeem bij Feneko (Be)

Onlangs heeft onze Duitse dochteronderneming TFX Railtechnik, een k8-2 Power & Free systeem geinstalleerd bij Feneko in Brussel. Het vermogen om producten horizontaal te laden en verticaal door het systeem te transporteren, maakt dit systeem uniek.

Feneko is gespecialiseerd in metaalbewerking en richt zich op plaatbewerking en de productie van aluminium vliegenramen en vliegendeuren. Het Belgisch bedrijf wilde graag een systeem waarbij de producten gepoedercoat konden worden. Railte ...

11.12.2018

Uniek Wampfler systeem bij Timmerfabriek de Mol.

Onlangs hebben we een Wampfler 63 transportsysteem met dropsecties geïnstalleerd bij Timmerfabriek De Mol. De installatie is een uitbreiding op het bestaande systeem van De Mol waarbij veel componenten, waaronder twee slingerbalken, zijn gebruikt en over verhuisd. Het systeem is binnen een maand tijd gerealiseerd.

Timmerfabriek De Mol bevindt zich Heinkenszand. Het bedrijf is gespecialiseerd het bewerken van houten kozijn, ramen en deuren. De Mol had de wens om hun bestaande Wampflersys ...

06.11.2018

Rangeerwagensysteem bij Hörmann in Dubai.

In opdracht van Rippert Anlagentechnik heeft Railtechniek van Herwijnen een transportbaansysteem geplaatst bij Hörmann in Dubai. Het betreft een rangeerwagensysteem, type 240.000. Dit systeem is geschikt voor producten tot een lengte van 8,2 meter en 250 kg.

18.10.2018

Kraanbanen bij Vianen Kozijnen B.V.

Railtechniek van Herwijnen heeft inmiddels bij Vianen Kozijnen B.V. 24 kraanbanen geleverd. Teleflex. B.V., onderdeel van de Railtechniek van Herwijnen Groep, heeft de Nederlandse vertegenwoordiging van de Zwitserse Gistakels.

De Gistakels zijn ‘de’ norm binnen de timmerindustrie, door hun hoge mate van betrouwbaarheid, gunstige prijsstelling en variatie in snelheden, belasting en bedieningsvormen (zoals radiografische afstandsbedieningen).

16.10.2018

STS kettingbaansysteem bij EromesMarko

Onlangs heeft Railtechniek van Herwijnen een STS kettingbaansysteem geïnstalleerd bij EromesMarko in Wijchen. Het systeem zorgt ervoor dat de producten van EromesMarko door de ontvettingsstraat, spuitcabines en ovens worden geleid. Binnen 2,5 week heeft Railtechniek het gehele systeem opgeleverd.

EromesMarko is gespecialiseerd in de productie van meubels, speciaal voor scholen. De producten variëren van tafels en stoelen tot aan banken en kasten. ...

12.10.2018

Teleflex D8 kettingbaansysteem bij Delwi/Groennink

De firma Delwi/Groennink levert uiteenlopende producten op het terrein van machinebouw. Bij dit bedrijf uit Enschede heeft Railtechniek van Herwijnen een transfer gemaakt om traversebalken door een automatische straalmachine voort te bewegen.

Railtechniek van Herwijnen heeft gebruik gemaakt van een Teleflex D8 kettingbaansysteem. Dit systeem kan hoge belastingen aan en ook het straalgrit heeft door gesloten lagers weinig invloed.

 

04.10.2018

Monorail met verrijdbare rangeerwagen bij Vconsyst B.V.

In opdracht van Indufinish uit Emmen heeft Railtechniek van Herwijnen een monorailsysteem met verrijdbare rangeerwagen bij Vconsyst B.V in Gorredijk geleverd.

Vconsyst B.V. is fabrikant van stalen hekwerken. Het voordeel van het geleverde systeem is dat lange producten van ( van 5 meter) in een beperkte ruimte, gepoederd en gemoffeld kunnen worden.

 

01.10.2018

Uitbreiding op bestaand monorailsysteem bij Timmerfabriek Neede

Eind september heeft Railtechniek een uitbreiding gedaan op het bestaande monorailsysteem van Timmerfabriek Neede. Bij dit project hebben we 4 nieuwe dropsecties geleverd en drie oude verplaatst.

Timmerfabriek Neede legt zich toe op de productie van duurzame houten kozijnen, ramen, deuren en binnenspouwbladen voor de zakelijke markt. De timmerfabrikant wilde graag het productieproces vergemakkelijken en het sys ...

11.09.2018

Monorailsysteem met een exclusieve afmontage-unit bij Jöris Timmerwerken.

Deze maand heeft Railtechniek van Herwijnen een monorailsysteem geplaatst bij Jöris Timmerwerken. Het systeem bevat naast een aantal dropsecties en een zwenkarm, een exclusieve afmontage-unit waarmee de (grote) kozijnen nog gemakkelijker afgemonteerd kunnen worden.

14.09.2018

Volautomatisch power & free systeem met een rangeerwagen bij HF Group in Kroatië.

Belišće in Kroatië is onderdeel van de HF Group, dat zich richt op de ontwikkeling, productie en distributie van systemen ten behoeve van de rubber industrie. De Kroatische dochteronderneming Belišće richt zich, naast de productie van componenten voor alle producten binnen de HF Groep, op de productie van uithardingspersen.

17.09.2018

Monorailsysteem met droogbuffer en einddropsectie bij Van der Ende Groep

De firma Van der Ende uit Maasdijk produceert en levert technische producten op het gebied van watertechniek, luchtbehandeling en industriële filtratietechniek. Om de productie van pompen en toebehoren te verhogen, hebben zij de hulp van Railtechniek van Herwijnen ingeschakeld.

Afgelopen week hebben we bij Van der Ende een monorailsysteem geleverd met een droogbuffer en een  einddropsectie. Het systeem zorgt ervoor dat men de pompen gemakkelijk ...

13.09.2018

Monorailsysteem met speciaal onderbrekingsmechanisme bij General Dynamics European Land Systems - Mowag GmbH

Voor een nieuw gebouwde fabriek in Kreuzlingen (Zwitserland) heeft Mowag bij Railtechniek van Herwijnen een monorailsysteem gekocht waarmee hun producten hangend gespoten kunnen worden.

Mowag is onderdeel van General Dynamics dat gevestigd is in Zwitserland. In de afgelopen 50 jaar heeft Mowag zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van gespecialiseerde voertuigen met gewichten variërend van 9 tot 30 ton.

02.08.2018

Railtechniek van Herwijnen draagt bij aan efficiënte en kwalitatief hoge productafwerking bij Corradi in Italië.

Deze zomer heeft de Nederlandse onderneming Railtechniek van Herwijnen een nieuw transportsysteem opgeleverd bij de Italiaanse onderneming Corradi in Bologna, Italië. Corradi ontwikkelt en produceert op maat gemaakte oplossingen voor outdoor leefomgevingen. Als onderdeel van Renson, is Corradi gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van terrasoverkappingen, zonnezeilen en doekzonweringsproducten.

26.07.2018

D8-200 Teleflex kettingbaansysteembij Ijsfabriek Strombeek

Deze zomer hebben wij een kettinghangbaansysteem geleverd bij Ijsfabriek Strombeek. Doormiddel van ons transportbaansysteem heeft Strombeek zijn productie kunnen vergroten waarbij de producten moeiteloos intern kunnen worden getransporteerd, ten behoeve van diverse behandelingen. Het project is binnen een week gerealiseerd waarbij zowel het oude kettingbaansysteem is gedemonteerd en de nieuwe kettingbaan is geïnstalleerd.

23.07.2018

Kettinghangbaan systeem bij poederlakkerij Schouteetens Bvba

Afgelopen week heeft Railtechniek van Herwijnen B.V. een kettingbaansysteem geïnstalleerd bij Schouteetens Bvba in Wevelgem, België. De levering en montage heeft in een kort tijdbestek van maar liefst 2 weken plaatsgevonden.

Schouteetens is een poederlakkerij in Wevelgem, dat gespecialiseerd is in het elektrostatisch poederlakken van metalen en aluminium. Het poedercoaten van de producten zorgt ervoor dat deze een betere en dikkere deklaag krijgen. Daarnaast is deze manier van behandeli ...

13.07.2018

Volautomatische lakstraat bij Van Leeuwen

RTN heeft een volautomatische lakstraat geleverd bij Van Leeuwen in Noordwijkerhout. Het gaat om een bijzonder compacte installatie, waar bij het laden het kozijn een opdracht mee krijgt met enkel/dubbel spuiten, kleur en contouren. De spuitrobot is door LTI/Cefla geleverd.

 

De lakstraat betreft een uitbreiding op een eerder geplaatst systeem van Railtechniek van Herwijnen. Benieuwd naar het semiautomatische monorailsysteem dat RTN eerder bij Van Leeuwen heeft geïnstalleerd? Klik ...

18.06.2018

Kettingbaansysteem t.b.v. lakkerij Merwede Springs

Railtechniek van Herwijnen B.V. heeft een kettingbaansysteem geleverd aan Merwede Springs van 1200 meter lang voor het lakken van de door hun geproduceerde veren.

De ketting is van het fabrikaat Stewart Gill uit Engeland, onderdeel van de van Herwijnen groep, dat  al sinds 1944 deze cardankettingtype levert. Het voordeel van het geïnstalleerde systeem is een korte radiusmogelijkhed, waardoor er optimaal van de moffeloven gebruik kan worden gemaakt en toch een last per ophanglip van 113 ...

12.04.2018

Speciaal monorailsysteem gevoed door stroomrail bij Tobroco-Gaint.

Begin 2018 heeft het Oisterhoutse bedrijf Tobroco-Giant de hulp ingeschakeld van Railtechniek van Herwijnen. Doormiddel van een speciale uitvoering van een monorailsysteem, heeft Tobroco-Giant nu de mogelijkheid om op een veilige en efficiënte manier diverse cabines te vervoeren en te hijsen/dalen ten behoeve van de montage.

02.04.2018

T1 Power & Free systeem vervoert producten door Lakkerij bij Duco in België.

Onlangs heeft de Nederlandse onderneming Railtechniek van Herwijnen een nieuw transportsysteem opgeleverd bij Duco ‘Ventilation & Sun Control’ in Veurne. Het systeem bevat diverse componenten waarmee het productieproces zowel handmatig als automatisch bestuurd kan worden.

16.04.2018

STS baan met rotatie-unit bij Adamas.

Onlangs hebben wij een nieuw project afgerond bij Adamas in Herentals, België. Het interne transportsysteem  is, in samenwerking met de firma Adamas, in korte tijd gerealiseerd.

Adamas is gespecialiseerd in de productie van innovatieve diamantgereedschappen en machines. Al meer dan 35 jaar voorziet Adamas professionele eindgebruikers in de behoefte aan professionele tools voor het zagen, boren en slijpen van beton en andere bouwmaterialen.

02.02.2018

Power & Free vloerconveyor vervoert transmissiekasten bij Dana in België.

Begin 2018 heeft Railtechniek van Herwijnen het Belgisch bedrijf Dana Belgium voorzien van een ‘special’: een Power & Free vloerconveyor met een op maat gemaakte wagen en zelfontworpen verklinken.  Dana is een internationale marktleider als het gaat om de ontwikkeling en productie van aandrijfsystemen. De afdeling Off-Highway in de stad Brugge is gespecialiseerd in uitrustingen voor zware industriële machines voor de bouw- en landbouwsector. Transmissies, tandwielen, lagers en ele ...

17.01.2018

Monorailsysteem met flexibele routing bij Nobels B.V.

In januari 2018 heeft Railtechniek van Herwijnen een groot monorailsysteem opgeleverd bij Nobels. B.V. in Katwijk. Het monorailsysteem is, in samenwerking met de firma Nobels, in korte tijd gerealiseerd.

Nobels produceert diverse machines en producten voor de land- en tuinbouw. Daarnaast richt Nobels zich ook op complete palletiseersystemen, waarbij alle engineering en productie in eigen beheer is.

20.12.2017

Rangeerwagensysteem bij Doornenbal B.V.

Eind 2017 hebben wij een rangeerwagensysteem geïnstalleerd bij Doornenbal B.V. in Veenendaal. Naast de productie van professionele reinigingsmachines voor zowel zakelijk als industrieel gebruik, is Doornenbal gespecialiseerd in het poedercoaten van diverse producten. Railtechniek van Herwijnen heeft Doornenbal geholpen, om een complete poedercoat lijn te ontwikkelen.

Een verdeelbrug transportsysteem voor DRU Verwarming B.V.

Wie een bezoek brengt aan DRU Verwarming B.V. in Duiven krijgt direct een thuisgevoel. Bij binnenkomst in de showroom komt je een heerlijke geur van knapperend haardvuur tegemoet. De showroom staat vol met prachtige, veelal werkende haarden in alle soorten en maten. We zien een enorme variëteit aan gashaarden en houtkachels. Graag willen wij weten hoe DRU het mogelijk maakt om zoveel verschillende soorten haarden snel en op maat te kunnen leveren met behoud van de hoogwaardige kwaliteit waar ...

Een D8 vloerconveyor voor LFT Coating Industrie

In het artikel 'Natlakken op een grondconveyor biedt voordelen' in het vakblad Oppervlaktetechnieken van december 2016 legt Joost Linssen van LFT Coating Industrie uit wat voor LFT de voordelen zijn van een D8 vloerconveyor.

'Snelheid geboden' - reportage Teleflex in Vraag en Aanbod nr. 48, 2-12-2016

Intern transportbaansysteem wordt steeds geavanceerder 

Interne transportbaansystemen zijn al lang niet meer alleen maar bedoeld om producten van de ene naar de andere plek te verplaatsen. De systemen moeten steeds sneller functioneren en worden alsmaar geavanceerder zodat ze ook andere functies krijgen. Teleflex in Tiel maakt deze moderne transportbaansystemen samen met het moederbedrijf Railtechniek van Herwijnen. 

09.11.2016

Een compleet nieuwe poedercoatinglijn voor TMP Coatings BV

Onder de naam van TMP Coatings BV is TMP Metaalbedrijven uit Waalwijk dit najaar met het poedercoaten van metalen onderdelen gestart. Railtechniek van Herwijnen B.V. leverde en monteerde een complete poedercoatinglijn. Doelstelling bij het design van de coatinglijn was een zo optimaal mogelijk bedrijfsproces te realiseren met voldoende flexibiliteit.

08.11.2016

GvG Coatings is blij dat de TELEFLEX® D8 Kettinghangbaan volledig compatibel is met bestaande railprofielen!

Eind mei 2016 heeft Railtechniek Van Herwijnen het bestaande kettinghangbaansysteem van GvG Coatings GmbH in Duitsland uitgebreid met een TELEFLEX® D8 kettinghangbaan. Logistieke verbetering van het systeem en het realiseren van een hogere output waren hierbij belangrijke uitgangspunten.

De veelzijdigheid van Railtechniek van Herwijnen BV

Railtechniek staat al jarenlang bekend om zijn brede aanbod van hangende railtransportsystemen. Wij hebben  ontwerp en productie en besturingstechniek in eigen huis. Kortom, wij hebben alle faciliteiten in huis om flexibel en slagvaardig te functioneren, ook als het gaat om aanpassingen op bestaande systemen.

A TELEFLEX® T4 Power & Free System voor Atik Metal (TR)

In 2010 had Railtechniek al eens een railtransportsysteem geplaatst en geïnstalleerd voor de gieterij van Atik Metal in Turkije. Sinds 2010 ontwikkelde Atik zich snel. Dit resulteerde in een nieuwe opdracht voor Railtechniek. Wij zijn er trots op dat we in 2016 een complete TELEFLEX T4 Power & Free systeem met twee spuitcabines, twee uitdampzones, een oven, een koelcabine een een dagvoorraadbuffer mochten verzorgen. Het uitgangspunt was om de behandelingsprocessen te optimaliseren en ...

Railtechniek realiseert XXL-installatie voor Hop Metaalconservering BV in Veenendaal

Onlangs heeft Railtechniek Van Herwijnen BV een Teleflex T5 Power & Free transportsysteem gemonteerd bij Hop Metaalconservering BV in Veenendaal. Het T5 systeem transporteert grote, zware metaalconstructies door de processen van stralen, poedercoaten en moffelen. In de Benelux onderscheidt de installatie zich door grootte en capaciteit; producten tot 25 meter lang met een maximale last van 5000 kg.

D3 systeem voor Blycolin Laundry Renkum in Renkum (NL)

Dunnewolt heeft onlangs een D3 systeem (schone was) geïnstalleerd bij Blycolin in Renkum (NL) in opdracht van Senso Technics. Het nieuwe systeem is voorzien van 5 dropplaatsen een heeft een capaciteit van 35 zakcontainers, geschikt voor een gewicht tot 70 kg. Daarnaast kan de monorail twee typen linnengoed verwerken. Met de aanschaf van het D3 systeem gebruikt Blycolin nu twee originele Dunnewolt monorail systemen voor hun wasserij.

Meer efficiency met hangend monteren

Om nog sneller en efficiënter te kunnen werken, koos Timmerfabriek De Mors in Rijssen onlangs voor een hangend railtransport voor de gehele kozijnmontage. Handmatige handelingen zoals intern vervoer met transportbokken en tilwerkzaamheden zijn door Railtechniek Van Herwijnen in Tiel gemechaniseerd.

Knights Commercial Laundry in Toowoomba (AUS)

Dunnewolt B.V. awarded with a new major contract to supply and install a new D2 and D3 Dunnewolt monorail conveyor at Knights Commercial Laundry in Toowoomba (AUS).  The order also contains the delivery of 14 Dunnewolt stainless steel sorting bins, several loading and sorting belts and the complete installation of above components.

Start assembly December 2015.  

Top Centre Laundry in East Devonport (AUS)

Dunnewolt B.V. has been awarded again with a new major contract to supply and install a new D2 and D3 Dunnewolt monorail system at Top Centre Laundry in East Devonport (AUS). The order contains the delivery of 14 Dunnewolt stainless steel sorting bins with sorting belts, a new D2 system and a new D3 system and the complete installation of above.

Start assembly July 2016.

Kreuznacher Zentralwäscherei GmbH

For Kreuznacher Zentralwäscherei GmbH in Bad Kreuznach (DE), TFX Railtechnik installed a Teleflex T1 power and free conveyor. The conveyor has a length of 95 meters and equipped with pusher dogs, stop stations and vertical bends to compensate the height difference of 7 meters. The system is equipped with 35 pieces of load bars to transport laundry rolcontainers.

Hotelier Linen Services (USA)

Dunnewolt is currently installing 2 original Dunnewolt monorail system at Hotelier Linen Services Miami for Senso Technics B.V. The Dunnewolt D2-OC system is used at the soil side of the laundry. The delivery contains sorting- and weighing stations for 20 positions, several pneumatic and electric hoists, feeding and storage lines, switches, bends, open/close units etc.. The D2 monorail system is equipped with 200 bag containers each containing a load of 100lbs. On the clean side a Dunnewolt D ...

11.11.2015

Servus (D)

The Teleflex conveyors are not only used in industrial environments but also in Restaurants, Bars and Pubs. In this case TFX Railtechnik delivered by Brauhaus Connection GmbH (D) a Teleflex K8 conveyor at Servuz. The small designed K8 conveyor transports at maximum 130 pieces beer mugs on customer designed hangers over a length of 52 meters.  

30.09.2015

Mecklenburger Bauelemente GmbH

For Mecklenburger Bauelemente in Cramenshagen, TFX Railtechnik installed a K8-2 power and free conveyor. The conveyor has a length of 280 meters and is mounted with redesigned pusherdogs. The systems is equipped with 130 pieces of load bars, where every loadbar has his own unique barcode. Barcodes are used with the conveyors intelligent control system to provide information to the customers ERP system. Specific data from the barcode, and the product on the load bar, can then be exchanged and ...

22.05.2014 to 31.05.2014 Netherlands

Van Gulik Coatings BV

Van Gulik Coating is a specialist in the powder coating of metal, zinc plated metal and aluminum in all colors. For 25 years Van Gulik Coatings offers the best powder coating system.

24.06.2015

Ronal Wheels

Completion of the new production line for Ronal Wheel’s in the Czech Republic.

Railtechniek van Herwijnen BV in construction with their German group company TFX-Railtechnik GmbH delivered a purpose designed D8 chain conveyor system for the transport of Aluminium wheels in their paint finishing line. Every day 13.000 wheels are painted. Railtechniek installed 6 Teleflex D8 chain conveyors with a total chain length of 1.200 mtr as overhead and floor design. All conveyors are fully robot s ...

01.11.2013 to 01.01.2014 Netherlands

Koninklijke Gazelle NV

Railtechniek van Herwijnen recently designed and manufactured an entire new Inverted Power and Free Overhead conveyor for one of the largest Dutch bicycle manufactures. The inverted Teleflex® F1 Power and Free System has a length of 450 meters and is used for powder coating bicycle frames. In consultation with the client, there is a lay-out design which is optimized with our expertise to realize the best out-put of products throughout the use of workstations etc. The system is equipped with 2 ...

03.02.2014 to 17.02.2014 Netherlands

Brink Climate Systems - Staphorst

Recently, Railtechniek van Herwijnen installed a chain conveyor with a company which specializes in building climate systems.

Here we choose for the Stewart Gill conveyor type STS 550M. Characteristics of this type are the closed track construction and very wear resistant chain with hardened steel ball bearings and every 8 inch a load link.

07.04.2014 to 25.07.2014 Netherlands

Koninklijke Auping BV

Railtechniek installed a completely new power and free at Koninklijke Auping B.V.. Due to the high standards and reliability we have chosen for the Teleflex T1 ®.  The total length of the system is 850 meters divided in a normal and a high temperature section. The main conveyor has a maximum speed of 10 m/min while several transfer systems with lower speeds running through the pretreatment, curing ovens and powder cabins. A customer designed loadbar fitted with a rotation unit provides maximu ...

29.01.2015 Germany

Georg Fischer

Railtechniek van Herwijnen installed a Teleflex® T4 power and free conveyor with an total lenght of 1200 meters, for transporting iron casted products. The system is designed that the cooling down of the product is in the transport process. In the building are several levels, with an height difference of 14 meters. To overcome these height differences between the levels, Railtechniek designed 4 special lift sections which interact with the conveyor. Our automation department manufactured and ...

04.03.2015

Sprick Cycle GmbH

TFX Railtechnik GmbH delivered and installed a new overhead conveyor at Sprick Cycle GmbH in Poland.

After successfully delivered a Teleflex D8 ® overhead chain conveyor in 2013 with a total length of 900 meters, TFX Railtechnik was chosen by Sprick Cycle to deliver again a Teleflex conveyor.

The new conveyor has a length of approx. 530 meters with a pitch of 300mm. The conveyor is powered by 3 worm drive units which guaranteed a smooth and quiet running operation. The special des ...

18.03.2015

Timmerfabriek Hardeman B.V. - Lunteren (NL)

At Timmerfabriek Hardeman B.V. in the Netherlands, Railtechniek installed a monorail bridge crane. The bridge crane is a customer designed low headroom execution.  To optimize the lifting height 2 pieces GIS GPM250 electric chain hoist were built in a double bridge crane with a unique moveable  suspension framework. With the use of an enclosed conductor system the electrical cables are reduced to an minimum.  

 

19.03.2015

Vie & Veranda

Railtechnique France SARL designed en delivered  an extension to the existing monorail system at Vie & Veranda in Feyzin (FR).

The design made by Railtechnique offers optimal routing of the to be transported products and is fully compatible with the existing monorail system. The extension contains delivering and installing 90 meters of track, bends, switches, a double lift section for loading and unloading the products and a push frame.  For transfer of the trolleys a 60 meters long ...

19.03.2015 Germany

Hans-J Kemper GmbH (DE)

Hans-J. Kemper GmbH was extremely satisfied with an extension and rebuild of their Stewart Gill STS 550M 4 inch chain conveyor by Railtechniek van Herwijnen.  Railtechniek extended the conveyor with 40 meters chain, track and bends, as well as a complete rebuild of the existing lay out.

This was realized in the period between Christmas and New Year's day in a 2 teams in a 8 hour shift. Owner Stephan Kemper was impressed with the efforts and skills that Railtechniek received from him a r ...

25.03.2015

A.S.F. (FR)

Railtechnique France designed and delivered a monorail system at A.S.F. (FR).

Railtechnique designed a simple but effective handdriven monorail system for powder coating products with a weight up to 8000 kg's. The customer designed loadbars can connect to each other, with a simple but effective connecting system. When the loadbars are connected, the total length will be 14 meters and the total transport weight is then 8000kg. Due to the special design of the trolleys the friction is red ...

25.03.2015

Ternois Fermetures (FR)

Railtechnique France installed a 650 meters monorail system at Ternois Fermentures.  

The system contains 30 load bars which can contain products of 250kg with dimensions up to 7 mtr long and a height of 1.5 mtr. Also the system contains two push frames which can contain several load bars for loading and unloading the oven.  The 2 Teleflex ® chain conveyors with pusher dogs are installed for automatic transport for example the bypass for the second layer of paint.

Ternois Fermentu ...

01.04.2015

de Lange Houttechniek (NL)

Railtechniek van Herwijnen automated the existing monorail system for painting wooden products at De Lange Houttechniek in Nieuwveen (NL). Railtechniek installed a flowcoat device with automatic transfer bij a Teleflex ® chain conveyor. After the flowcoat proces the painted product goes into a by Railtechniek designed and patented tilting device. The painted product is automatically brought under an angle allowing ...

22.04.2015

Maascoating (NL)

At Maas Coating, Railtechniek van Herwijnen extended a Teleflex® T4 Power & Free system. The first system was installed in 2007 but due to the modular concept it is easy to extend without much difficulties. Over the past 8 years several components as chain, track, bends, switches and trolleys have been used as well of some customer designed components which are all manufactured in Tiel, the Netherlands.  

22.04.2015

Feneko (B)

At Feneko (B) Railtechniek van Herwijnen installed a completely new K8-2 Power and Free system for powder coating aluminum profiles.

06.05.2015

Marmo (B)

At Marmo N.V. Railtechniek is currently realizing the installation of a Teleflex®  T1 Power and Free conveyor for the food industry. Marmo N.V. is since 1975 specialized in food services for the meat processing industry.   

13.05.2015

Hotel Montana (CH)

For Joseph Koch AG (CH), TFX Railtechnik GmbH installed a 50 meter long K8 chain conveyor at Art Deco Hotel Montana in Luzern.  Due to the small dimensions the K8 conveyor was chosen for this art/industrial designed conveyor.   The conveyor is equipped with 80 pcs of copper pans and installed above the new kitchen and dining room from the Hotel. The complete system is galvanized and powered by a caterpillar drive unit. According to Hugo Koch the management of the Hotel was more than satisfied ...

27.05.2015

Djebel part of Kyasif EOOD (BUL)

For Djebel-96 Ltd., part of the Kyashif EOOD group in Bulgaria, Railtechniek is currently installing a Teleflex ® T1 Power and Free Conveyor. Djebel-96 is a well-known manufacturer of customized hydraulic cylinders with 240 employees and deliveries all over the world.


The installation had a lengths of 222 meters and is equipped with a Teleflex ® D8 conveyor for automatic transport of the 110 load bars trough the pre-treatment tunnel and dryer.  Also 2 rotating units for the painti ...

10.06.2015

Reckers GmbH

With innovative solutions, a high level of flexibility, and exceptional quality; HERMANN RECKERS GmbH & Co KG has made a name for itself as a reliable full-service supplier. They offer comprehensive, specialized knowledge to there customers, whether for serial production, the smallest demands, or complex assembly groups.

To comply to that innovation and quick response  they invested in a state of the art Teleflex ® T4 Power and Free transport conveyor with a total length of 140 ...

18.06.2015

Heunisch (Oteco)

Railtechniek van Herwijnen supplied a Teleflex® T4 Power and Free conveyor with a total length of 90 meters for transporting heavy cast iron products. The loadbars are capable of transporting products up to 2500kg automatically through the shotblasting machine.

22.04.2015 Germany

Durlum GmbH

TFX Railtechniek GmbH heeft een bestaande K8-2 power and free conveyor bij Durlum GmbH in Schopfheim (DE) uitgebreid. De levering bestond uit 344 meter hoge temperatuur ketting, 430 redesigned meenemers, pneumatisch bediende wissels, nieuwe stopstations en diverse andere mechanische onderdelen, hierdoor is er bijna een compleet nieuwe baan geinstalleerd.